Nemački trgovinski lanac J. H. Pölking ide u stečaj

Popularni nemački veletrgovac obućom J. H. Pölking podneo je zahtev za pokretanje stečajnog postupka, čime će biti pogođeno više od 3.000 prodavnica koje ovaj lanac snabdeva u toj i drugim evropskim zemljama.

Prema navodima stručnog časopisa „Shoez“, ova kompanija, koja je osnovana još 1894. godine, očigledno se boji nesolventnosti izazvane brojnim krizama počev od 2020. godine. U kompaniji kažu da je cilj stečaja održivo restrukturiranje poslovanja i repozicioniranje za budućnost, kao i omogućavanje konkurentnosti, prenosi Feniks magazin.

– Naše poslovanje će se nastaviti u celosti. Nastavljamo da snabdevamo trgovce obućom iz našeg trenutnog kataloga. Plate radnika su osigurane ukupno tri meseca – izjavila je direktorka kompanije Andželika Pölking.

Nesolventnost još jednog trgovca obućom nije iznenadio Andreasa Hesea, stručnjaka Univerziteta u Koblencu. budući da se, kako kaže, budućnost cipela trenutno vidi prvenstveno u onlajn prodavnicama.

Međutim, u slučaju J. H. Pölkinga pogođeno je i onlajn poslovanje, s obzirom na to da poslovna grupacija obuhvata i kompaniju Lemax shoe-fashion GmbH, koja upravlja sa 13 filijala i nekoliko onlajn prodavnica, a u kojoj su plate radnika takođe osigurane za naredna tri meseca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор