Inspekcija zatvorila više štandova na Salonu automobila

Zbog neevidentiranja prometa, inspektori Poreske uprave danas su zatvorili više štandova na Salonu automobila i Sajmu motocikala „Motopešn“, koji se od juče održavaju na Beogradskom sajmu.

Već prvog dana popularnih sajmova posetioci su mogli da uoče da su neki štandovi prazni i oblepljeni trakom, sa natpisom da je objekat privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Ove štandove je zatvorila Poreska uprava u okviru svojih redovnih aktivnosti i kontrole koja se obavlja i na sajmovima, prenosi agencija Tanjug.

„Objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza. Bez poreza nema novca za penzije, nema novca za javne službe (plate lekara, profesora…), nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima i nema sredstava za razvoj infrastrukture“, navedeno je u istaknutom obaveštenju Inspektorata.

U nastavku obaveštenja još se dodaje i da „privrednici koji ne plaćaju porez ostvaruju nepravednu korist“. Kako je naglašeno, „oni predstavljaju nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju sve one koji posluju u skladu sa zakonom. Borite se protiv sive ekonomije“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор