Kriptovalute nastavljaju oporavak

Vrednosti kriptovaluta nastavljaju oporavak, zahvaljujući stabilizaciji tržišta, laganom smirivanju inflacije, a posebno zahvaljujući ubacivanju 300 miliona dolara u ekonomiju SAD, kao deo odgovora na propasti banke Silicijumske doline i posledičnu bankarsku krizu.

Zahvaljujući tome vrednost bitkoina je konačno stigla do 28.580 dolara, a eterijuma, koji je trenutno stabilan na nivou od 1.784 dolara, nastavila da se bliži magičnom iznosu od 1.800 dolara, prenosi Capital.

Inače, kriptotržište se snažno zaljuljalo nakon propasti banke Silicijumske doline (SVB), glavnog kreditora tehnoloških kompanija, nakon što su njeni klijenti u jednom danu povukli 42 milijarde dolara depozita. Vrednost bitkoina tada je pala na 19.694 dolara.

Zakonodavne grupe u Sjedinjenim Američkim Državama najavile su da će nakon propasti SVB obezbediti oporavak. Vlada Velike Britanije je takođe intervenisala i finansijskoj kompaniji HSBC odobrila otkup dela poslovanja SVB banke u toj zemlji.

Bitkoin je početkom 2023. godine vredeo 17.000 dolara, a svoju najvišu vrednost od 67.617 dolara najpopularnija virtuelna valuta je dostigla 9. novembra 2021. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор