Prvi beogradski festival manifestacija, destinacija i degustacija

made-in-germany-rs-eu-beograd-kalemegdan

Prvi Festival manifestacija, destinacija i degustacija, „Beogradski manifest“ počinje sutra na Kalemegdanu, na platou kod spomenika Pobedniku, a trajaće do 24. maja.

Na prostoru Gornjeg i Donjeg grada Beogradske tvrđave „Beogradski manifest“ će ugostiti više od 50 gradova i opština Srbije i preko 15 festivalskih celina koje će predstaviti najlepše iz srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).

Posetiocima će hranu pripremati kuvari-šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za svoje umeće, dok će domaćini muzičkog programa biti festivali: Beer fest, Zaječarska Gitarijada, Nišvil, Dragačevski sabor trubača, Love fest i mnogi drugi, pa posetioce svako veče očekuju raznovrsni koncerti.

Filmski program organizovaće festivali: Fest, Palić Film Festival, Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Cinema city, Kids fest, a pored druženja sa glumcima i rediteljima, posetioci će moći da pogledaju i nagrađivana filmska ostvarenja u bioskopu na otvorenom u formi „Silent movies“, prenosi agencija „Tanjug“.

Tokom tri dana trajanja festivala biće organizovana i takmičenja u preciznom letenju balona, a u „Night glow“ terminima, kako se nazivaju večernje atrakcije, biće predstavljeni i baloni koji svetle u noći.

Cena ulaznice na „Beogradski manifest“ iznosi 250 dinara, od čega 200 dinara predstavlja vaučer za konzumaciju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор