U Šapcu počinje festival ruža „Ruže Lipolista“

made-in-germany-rs-ruze-lipolista-sabac

U Šapcu će po 21. put, od 18. do 20. juna biti održan popularni festival ruža, pod nazivom „Ruže Lipolista“, koji će gostima iz svih krajeva Srbije i regiona predstaviti privredne, ekonomske i turističke potencijale Lipolista.

Kako su najavili organizatori, ove godine očekuje se rekordan broj izlagača, a manifestaciju će otvoriti šetnja kroz rasadnike i ružičnjake Lipolista. Gosti će biti u prilici da posete i etno kuću i istorijski značajna mesta, kao i da se upoznaju sa turističkim i privrednim mogućnostima i potencijalima Lipolista, prenosi agencija “Tanjug”.

Ovaj turistički događaj organizovan je pod pokroviteljstvom Grada Šapca, a organizatori su Turistička organizacija Šapca i Udruženje „Ruže Lipolista“. Najavljujući ovogodišnju manifestaciju, zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić je istakao da festival nije samo promocija lepote cveća, već i vrednog rada Lipolištana koji godišnje proizvedu oko milion sadnica ruža i plasiraju ih na tržišta mnogih zemalja Evrope i Rusije.

Festival ruža počeće u četvrtak 18. juna u šabačkoj pešačkoj zoni, programom „Samo da ruže lepše cvetaju i mirišu“ i koncertom novosadske grupe Frajle. Nastaviće se u petak 19. juna, u Etno dvorištu Slobodana Topalovića, programom „Jutros mi je ruža procvetala“, u kom učestvuju Amatersko pozorište „Vožd“ iz Mišara i folklorna sekcija iz Lipolista, koji će posetioce podsetiti na tradiciju ovoga kraja. Izložba cveća počeće u subotu, 20. juna.

Ovom prilikom Turistička organizacija Šapca okupiće i pčelare i predstavnike različitih zanata, a tokom praznika ruža nastupiće i više kulturno umetničkih društava. I ove godine tradicionalno će bito izabrani najbolji proizvođači, najlepši cvetni aranžmani i najkreativniji predstavnici poljoprivrednih škola u Srbiji u izradi aranžmana od ruža.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор