Prva radna akcija „VORA“ biće u Paraćinu

made-in-germany-rs-radna-akcija

Volonterski centar Vojvodine (VCV) u saradnji sa lokalnom zajednicom Paraćina, pozvao je građane da se prijave na prvu u nizu volonterskih radnih akcija (VORA), koja će početi u Paraćinu u utorak 3. juna, prenosi agencija „Tanjug“.

Za prvu volontersku radnu akciju u Paraćinu biće potrebno okupiti 50 volontera za fizičke poslove, od kojih bi 20 akcijaša trebalo da rade na dezinfekciji poplavljenih objekata i kuća, zbog čega je potrebno da imaju svoje gumene čizme i zaštitnu masku. Još 20 radnika bi radilo na čišćenju i iznošenju nameštaja, kao i drugih predmeta iz poplavljenih objekata i kuća, a poželjno je da sa sobom ponesu sopstvenu lopatu i metlu. Preostalih 10 akcijaša radilo bi na poslovima utovara, istovara i razvrstavanja u kriznom štabu u Opštini Paraćin.

Za volontere na radnoj akciji u Paraćinu hrana je obezbeđena, dok je smeštaj organizovan u sportskoj hali. Potrebno je da volonteri donesu svoju podlogu za spavanje, a ukoliko je moguće i sopstveni pribor za jelo.

Volonterski centar Vojvodine u pregovorima je sa prevoznicima i pokušava da obezbedi besplatan prevoz, ali je to još uvek neizvesno, pa bi akcijaši put do Paraćina za sada morali sami da organizuju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор