Protesti ispred Tenisove klanice u Vajdenbruku

U nemačkom gradiću Reda-Vajdenbruku juće su održane demonstracije ispred Tenisove fabrike mesnih proizvoda u kojoj poslednjih nedelja bukti žarište korona virusa, a aktivisti su se čak popeli i na krov fabrike.

Oko stotinak osoba blokiralo je prilaz fabrici koja je već nedeljama na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade i žive radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do širenje korona virusa u celom tom regionu, prenosi agencija Hina.

Na nekim od transparenata koje su nosili demonstranti pisalo je „Zatvorite industriju životinja“ i „Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu“. Na protest je pozvao savez „Zajednički protiv industrije životinja“, koji je prethodno zahtevao trajno zatvaranje najveće klanice i pogona za preradu mesa u Evropi.

Ova Tenisova klanica zatvorena je već nekoliko nedelja, pošto se u njoj razbuktalo novo žarište korona virusa, uglavnom među radnicima iz Rumunije i Poljske, a stotine radnika je u karantinu. Zbog naglog povećanja broja zaraženih ponovno su uvedene restriktivne mere u celom okrugu Geteršloh, gde se i nalazi ova klanica.

Ovaj slučaj ponovo je pokrenuo raspravu o uslovima rada u nemačkoj mesnoj industriji, gde se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Evrope. Tim povodom, premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i zaokret ka održivijoj poljoprivredi i manjim stočarskim farmama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор