Proširuje se granični prelaz Horgoš

Na severnoj granici Srbije sa Mađarskom, u opštini Kanjiža, juče su počeli radovi na rekonstrukciji i proširivanju graničnog prelaza Horgoš.

Pored rekonstrukcije nekih već postojećih objekata, na graničnom prelazu je predviđena i dogradnja još dve dodatne saobraćajne trake za putnička vozila, kao i još dve za teretni saobraćaj, dok će reorganizacijom biti obezbeđene i dve trake za autobuse.

Ugovor za rekonstrukciju i dogradnju graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16. decembra prošle godine sa predstavnicima kompanije Jadran, koja je izabrana za izvođača na ovom projektu. Ugovorena vrednost projekta iznosi ukupno 2.088.306.057 dinara sa PDV-om, a radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini sledeće godine.

Obeležavanju početka radova na Horgošu prisustvovao je srpski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je tom prilikom poručio da je u pitanju projekat od izuzetne važnosti, budući da predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju.

Prema rečima Mateja Zakonjšeka, direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, projekat ne predstavlja samo vrata između Srbije i Mađarske, već i vrata između Zapadnog Balkana i Evropske unije, prenosi sajt Vlade Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор