Propada poznata nemačka prehrambena kompanija

Renomirani nemački proizvođač dečje hrane Infud (Innfood) još jedna je u nizu kompanija koje su tokom poslednjih meseci podnele zahtev za stečaj. Da ne bi propala, kompanija očajnički traži pomoć investitora.

Infud je tokom leta podneo zahtev za stečaj i od tada se bori za opstanak. Kao proizvođač privatne robne marke za maloprodajnog trgovačkog diva Edeku, stečaj bi, između ostalih, mogao negativno da utiče i na brojne potrošače.

Od oktobra je krenuo stečajni postupak, te je potrebna hitna finansijska injekcija kako bi se osigurala budućnost kompanije. Međutim, prema rečima Džohena Vagnera iz advokatske kancelarije Vagner-Lehner, već su vođeni razgovori sa mogućim investitorima. On je po tom pitanju bio optimističan i uveren da će se naći neko ko će kompaniju preuzeti u celosti ili delimično, javlja „Lebensmitelcajtung“, a prenosi Feniks magazin.

Problemi koji su doveli Infud u ovako tešku situaciju su višestruki. Sa jedne strane, viši troškovi jedan su od razloga finansijskih poteškoća kompanije, dok su velike investicije previše opteretile firmu i na kraju je učinile insolventnom. Pored toga, bavarska kompanija pokušala je da proširi svoje područje poslovanja ulaskom u kulinarski biznis sa umacima i supama, a ovi proizvodi trebalo je da se pojave na tržištu još tokom ove godine, ali je plan odložen.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор