Prodato prvih pet Srpskih „mercedesa“

made-in-germany-rs-ikarbus-mercedes

Prvih pet autobusa „IK112LE“ proizvedenih i saradnji „Ikarbusa“ i „Mersedesa“ biće do kraja godine isporučeno Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad.

– Završene su sve potrebne kontrole od strane „Mercedesa“ i prvi kontingent autobusa spreman je da uđe u sastav JGSP Novi Sad. Trenutno pregovaramo sa više zainteresovanih kupaca, ali po dogovoru sa stranim partnerom, za sada ne možemo da iznosimo više detalja. Ovih dana očekujemo sklapanje još jednog ugovora, nakon čega će i javnost biti o tome obaveštena – izjavio je generalni direktor „Ikarbusa“ Aleksandar Vićentić, a prenose „Večernje novosti“.

Ovaj autobus, koji je zemunska fabrika proizvela u saradnji sa nemačkim „Mercedesom“ predstavljen je javnosti još proletos, na Beogradskom salonu automobila. Po rečima prvog čoveka „Ikarbusa“, za „lou entri solo“ gradski autobus, koji predstavlja kombinaciju niskoponog i srednjepodnog autobusa, interesovanje je veliko, kako zbog kvaliteta tako i zbog cene koja je konkurentna i koja za „IK112LE“ iznosi oko 135.000 eura.

– Ranije interesovanje pokazali su Hrvati i Rumuni, sa kojima ćemo pregovore okončati početkom naredne godine, kada bismo morali da počnemo sa ugradnjom motora sa „euro 6“ standardom, što predstavlja uslov koji Hrvatska i Rumunija, kao članice EU, moraju da ispune – objašnjava Vićentić.

Za ovaj autobus sa 35 sedišta, kapaciteta 100 putnika, koji je prilagođen prigradskim linijama, šasija „Mercedesa“ stiže iz Španije, gde se proizvodi u fabrici „Eurobus“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор