Prijavite se za studijsko putovanje u Bavarsku na temu „pametne poljoprivrede“

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) organizuje studijsko-poslovno putovanje predstavnika srpskih kompanija i organizacija u Bavarsku na temu „Smart Farming“, u periodu od 7. do 11. novembra ove godine.

Putovanje se organizuje u saradnji sa agencijom Bayern International i partnerskom firmom TUM-Tech GmbH iz Nemačke, a pod pokroviteljstvom Bavarskog državnog ministarstva za privredu i medije, energetiku i tehnologiju koje i subvencioniše ovaj projekat sa ciljem uspostavljanja poslovnih kontakata, razmene iskustava i sticanja znanja iz savremenih efikasnih tehnologija u oblasti „pametne poljoprivrede“, kao i radi produbljivanja saradnje bavarskih i srpskih kompanija, navode iz Komore.

Studijsko putovanje će biti realizovano kroz posete bavarskim kompanijama i institucijama, kao i kroz organizaciju kooperacionih berzi, seminara i poseta tzv. in-house sajmovima. Primarna ciljna grupa projekta su rukovodioci, odnosno donosioci odluka u srpskim kompanijama iz ove oblasti, a mogućnost učešća imaju i stručnjaci iz naučnih institucija, privrednih i komorskih udruženja, kao i iz državne uprave.

Projekat se realizuje tako što će bavarsko ministarstvo privrede subvencionisati troškove organizacije putovanja, sve transportne usluge u Bavarskoj, kao i troškove smeštaja, hrane i pića. Kotizacija za jedno noćenje iznosi 45 eura po osobi ili ukupno 225 eura + PDV, a troškove povratne avionske karte ili sopstvenog prevoza do Minhena snosiće sami učesnici. Broj subvencionisanih učesnika iz Srbije je ograničen na petnaest, a o finalnom izboru učesnika odlučiće Bavarsko ministarstvo za privredu i medije, energetiku i tehnologiju, koje zastupa servisno društvo „Bayern International GmbH.

Krajnji rok za prijavu je 7. oktobar, a upitnik i prijava, kao i program studijskog putovanja mogu se naći na linku: https://serbien.ahk.de/sr/dogadaji/event-details-serb/bayern-fit-for-partnership-smart-farming.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор