Prijavite se za desetomesečnu obuku za IT juniore

Za sve koji bi da steknu dovoljno osnovnih znanja iz informacionih tehnologija i započnu karijeru u IT industriji, vojvođanski IKT klaster u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam organizuje desetomesečnu obuku za IT juniore u oblasti veb razvoja.

Na sajtu Pokrajinske vlade se navodi da je poziv za obuku otvoren do 5. januara 2024. godine, a uslovi za prijavu na konkurs su završena srednja škola i državljanstvo Republike Srbije. U procesu selekcije biće izabrani kandidati koji imaju najviše sklonosti za bavljenje ovim poslovima. Njima će biti obezbeđeni vrhunski uslovi za rad, dok će predavači biti stručnjaci novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

– Svi naši programi su napravljeni u dogovoru sa privredom. Lice koje dobije sertifikat Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam može odmah da se zaposli i tražen je na tržištu – objasnio je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević i dodao da će svi koji obuku završe u rangu junior programera odmah moći da se zaposle u IT sektoru, kao i da će, uz sticanje dodatnih znanja, moći da stignu i do još većeg zvanja u IT sektoru.

Prema rečima direktora IKT Klastera Milana Šolaje, IT industrija „gladna za kadrovima“.

– Uprkos nedavnim korekcijama tržišta, i dalje imamo nekoliko hiljada novozaposlenih u ovoj godini, usled globalne tražnje, jer naše firme u IT sektoru posluju uglavnom na razvijenim zapadnim tržištima – podsetio je Šolaja, a prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор