Počelo prijavljivanje starijih od 50 godina za obuku i posao u Leoniju

U Nišu je preko Nacionalne službe za zapošljavanje počelo prijavljivanje nezaposlenih građana starijih 50 godinana na konkurs za besplatnu obuku u kompaniji Leoni, nakon koje bi posao trebalo da dobije 35 kandidata, prenose Južne vesti.

Za obuku u nemačkoj kompaniji mogu da konkurišu svi nezapolsleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da mogu da konkurišu, ali će prioritet imati stariji od 50 godina života.

Pored njih, povlašćene će biti i druge kategorije stanovništva poput korisnika socijalne pomoći koji će, pored naknade tokom obuke, i dalje moći da nastave da primaju i novčanu naknadu, kažu u NSZ.

Svi zainteresovani za posao u Leoniju treba da se prijave kod svojih savetnika za zapošljavanje, kako bi bili evidentirani kao kandidati.

Na osnovu lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ), niška Opština Palilula je 10. septembra donela odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje programa obuke na zahtev poslodavca, kompanije Leoni, a rok za zaključenje ugovora je 45 dana od dana donošenja odluke.

Inače, obuka za rad u Leoniju će trajati 360 sati, nakon čega je poslodavac u obavezi da zasnuje radni odnos sa najmanje 50 posto polaznika. Kako kažu u kompaniji, radnih mesta ima za 35 ljudi, ali će od uspeha kandidata na obuci zavisiti i broj onih koji će se zaposliti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор