Prijavite se na BASF konkurs za najbolji startap

Ovogodišnji konkurs BASF Innovation Hub za rešenja koja direktno ili indirektno doprinose stubovima “Zelene agende”, odnosno čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji, okupiće inovatore i startape iz 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, računajući i Srbiju.

– Narušavanje životne sredine i klimatske promene poslednjih decenija predstavljaju veliki izazov za čitav svet. Zbog toga su evropske države postavile cilj da, prve na planeti, postanu klimatski neutralan blok. Između ostalog, Evropska komisija je usvojila “Zeleni plan” (Green deal) kao skup mera za postizanje održive ekonomije, a na nama je da podržimo rešenja koja će to omogućiti. Innovation Hub konkurs je samo jedan od načina da podržimo Zeleni plan – rekao je Simon Franko direktor kompanije BASF u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Prijave za BASF Innovation Hub trajaće do 15. septembra u ponoć. U prvoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju ideju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička ideja će u novembru učestvovati na velikom finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država. Pobednik lokalnog konkursa osvojiće 2.500 eura, dok će najbolja ideja regionalna ideja biti nagrađena sa 5.000 eura.

Mogućnost za dobijanje finansijske podrške imaće inovatori i startap timovi do pet članova, a osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju čiste, pouzdane i pristupačne energije, održivoj poljoprivredi i prelasku na cirkularnu ekonomiju. Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu prijavljivanja mogu se naći sa veb sajtu www.join-innovationhub.com/.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор