Prihod „Impol Sevala“ za šest meseci 7,1 mlrd. din.

made-in-germany-rs-aluminium-skladiste

U prvih šest meseci tekuće godine valjaonica aluminijuma iz Sevojna, „Impol Seval“, ostvarila je konsolidovani poslovni prihod u iznosu od 7,1 milijardu dinara, što predstavlja rast od 17,1 posto.

Vrednost izvoza ove kompanije istovremeno je dostigla nepunih 55 miliona eura. Poslovni dobitak u prvom polugođu 2015. iznosio je 376 miliona dinara, beležeći tako rast od 52,3 posto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi „Wisebroker“.

Konsolidovana neto dobit „Impol Sevala“ iznosila je u ovom periodu 272,7 miliona dinara i bila je tri puta veća nego u prvom polugođu prošle godine. Naturalno posmatrano, kompanija je ostvarila proizvodnju od 29.732 tone, ili za 2 procenta manje od plana, a 2,2 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Brokerska kuća „Wisebroker“ podseća da je u prvoj polovini godine „Impol Seval“ napravio značajan iskorak puštanjem u rad nove linije za bojenje koja je u probnom režimu proizvela 3.833 tone robe, beležeći tako rast od 23,8 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор