Premijerka Srbije na konferenciji u Minhenu

nemacka i srpska zastava

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić trenutno je u poseti Nemačkoj, gde na dvodnevnoj konferenciji „Digital, Life, Design“ u Minhenu, govori o digitalizaciji u Srbiji i promenama za koje je ona zaslužna.

Učesnicima skupa srpska premijerka će predstaviti prioritete i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao razvojnih šansi Srbije. Kako je najavljeno, ona će razgovarati sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske Beatom Merk o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke.

– Velika je čast što je Srbija pozvana da predstavi svoje planove za budućnost i ono što je urađeno u oblasti digitalizacije na jednoj od najvažnijih konferencija u oblasti digitalizcaije i inovacija. Jedini sam premijer iz takve zemlje koji je prisutan u Minhenu – istakla je Brnabićeva u jučerašnjem obraćanju istakavši da je Srbija prepoznata kao jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu koja je uvidela da je digitalizacija trend koji će u potpunosti promeniti ekonomiju.

Ona se juče sastala i sa predsednicima nemačkih kompanija „Dojče telekom“, „Kontinental“ i „Simens“, kao i sa predstavnicima kompanije „Goldman saks“ s kojima je razgovarala o nastavku i produbljivanju saradnje, prenosi agencija „Tanjug“.

– Kompanije Kontinental i Simens su prisutne u Srbiji, a pozvala sam i predsednika Dojče telekoma da nas poseti kako bi razmotrili mogućnosti za dalju saradnju. Takođe, upoznala sam i ljude iz Amerike i američkih medija koji se bave digitalizacijom i dogovarali smo se o tome da Srbija prezentuje u Americi svoje potencijale za razvoj u ovoj oblasti – rekla je Brnabićeva.

Po oceni britanskog magazina „Ekonomist“, ova konferencija je jedna od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi. Srpska premijerka će gostovati i na sastanku govornika konferencije koja po pozivu okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika iz celog sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор