Preko 20.000 narudžbina za Folksvagenov novi električni kombi

Iako tek treba da stigne u prodajne saloneu, a u Evropi se nudi samo sa baterijom od 82 kWh i pogonom na zadnje točkove, za Folksvagenov novi električni kombi ID.Buzz već je pristiglo više od 20.000 narudžbina.

– Čak i pre lansiranja na tržište, od početka avansne prodaje, već smo uspeli da prodamo više od 20.000 primeraka modela ID. Buzz. Sa njihovom dostupnošću u salonima očekujemo dalji porast tražnje – pohvalio se Lars Kraus, član upravnog odbora brenda Volkswagen komercijalna vozila za prodaju i marketing.

Volkswagen je proizvodnju modela ID. Buzz započeo u Hanoveru početkom juna, gde namerava da napravi 15.000 primeraka do kraja godine, koji će biti dostupni u komercijalnoj ili u putničkoj verziji. Prvih 6.000 primeraka uskoro treba da stignu u prodajne salone, a potom i do krajnjih kupaca. Prema očekivanjima, kada proizvodnja dostigne maksimalni kapacitet, u Hanoveru će se godišnje praviti i do 130.000 ovakvih kombija.

Inače, ova vest dolazi samo dva meseca pošto je Lars Kraus saopštio da je za ID.Buzz stiglo prvih 10.000 porudžbina, uprkos tome što ni jedan kupac nije imao priliku da ga provoza. Sem toga, jedina varijanta ovog kombija koja je trenutno dostupna kupcima u Evropi, prema WLTP standardu ima autonomiju vožnje od 423 km.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор