Pravna pomoć za gastarbajtere pred penzijom

Osiguranici koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Nemačkoj, i korisnici prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, moći će u septembru da dobiju besplatnu pravnu pomoć u Novom Sadu i Beogradu.

U Novom Sadu će 18. i 19. septembra, od 9 do 17 časova, biti organizovani Međunarodni dani razgovora sa Nemačkom, u prostorijama PIO Fonda, u ulici Žitni trg broj 3, a u prostorijama beogradske Filijale PIO, na Novom Beogradu, u Bulevaru umetnosti broj 10, ovi razgovori će biti održani 20. septembra od 9 do 17 sati, saopštava Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Tokom ovih razgovora, savetnici iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i savetnici Fonda PIO Srbije pružaće besplatnu pravnu pomoć osobama koje ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između Srbije i Nemačke.

Svi građani zainteresovani za dolazak, svoje učešće obavezno treba da prijave i zakažu termin razgovora, preko broja telefona 011/2030-745, a sa sobom treba da ponesu lična dokumenta i svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem tokom rada, navodi se u saopštenju PIO.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор