Hemofarmova donacija Prihvatilištu za odrasle

Hemofarm fondacija je donirala 1.230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija beogradskom Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje pruža usluge svojim korisnicima i preko predviđenih kapaciteta.

Higijenska sredstva i preparate su, na inicijativu Fondacije, sakupili zaposleni kompanije „Hemofarm“ u Beogradu, Vršcu, Šapcu, Dubovcu, Starim Banovcima, Novom Sadu i Kragujevcu, tokom trajanja dvonedeljne akcije.

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica su se zahvalili Hemofarmu i kažu da su im uvek neophodna dodatna higijenska sredstva, s obzirom na to da se radi o specifičnoj kategoriji njihovih korisnika, prenosi „eKapija“.

Prihvatilište u Kumodraškoj ulici je urgentna i operativna ustanova socijalne zaštite. Tu svakoga dana utočište nalaze punoletni građani ugroženog zdravlja i bez sredstava za život, a često i bez ličnih dokumenata.

Kapacitet ove ustanove je 104 kreveta, dok joj je radno vreme danonoćno. U njoj trenutno boravi 137 beskućnika, a među njima je i određeni broj lica prognanih sa Kosova i Metohije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор