Povećan udeo Komercijalne banke na tržištu

made-in-germany-rs-bank

U prošloj godini „Komercijalna banka“ je ostvarila obim poslovanja u iznosu od 42,5 milijardi dinara, što predstavlja tržišno učešće od oko 13 procenata.

Iz banke je saopšteno da ostvareni poslovni dobitak iznosi 4,8 milijardi dinara, kao i da neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina iznosi 2 milijarde dinara, pa akcionari banke, od kojih je najveći Republika Srbija, mogu da raspolažu dobitkom za raspodelu u ukupnom iznosu od 6,8 milijardi dinara, prenosi „B92“.

„Ispunjeni su svi ciljevi zacrtani za prethodnu godinu, a uz ispunjene sve parametre propisane Zakonom o bankama, ostvaren je prinos na akcijski kapital od 11,9 posto, prinos na ukupan kapital od 7,1 posto i prinos na aktivu od 1,2 posto. Adekvatnost kapitala, kao osnovni pokazatelj sigurnosti poslovanja, na kraju 2014. godine iznosio je 17,7 posto, što je za pet procenata više od propisanog minimuma“, kaže se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, cilj menadžmenta banke je da u saradnji sa akcionarima obezbedi povećenje vrednosti kapitala u periodu koji prethodi privatizaciji banke, koja je planirana da se sprovede u 2017. godini. „Rezultati iz 2014. godine potvrđuju da smo na dobrom putu da taj cilj ostvarimo”, dodaje se u saopštenju Komercijalne banke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор