Porše gradi u Nemačkoj fabriku litijumskih baterija

Upravni odbori akcionara kompanija Porsche AG i Customcells (Cellforce Group) su, nakon detaljnog ispitivanja svih opcija, odlučili da u Kirhentelinsfurtu kod Rojtlingena u Nemačkoj započnu izgradnju fabrike za razvoj i proizvodnju baterijskih ćelija visokih performansi.

Iako je razmatrano nekoliko mogućih lokacija za fabriku, odlučeno je u korist industrijskog područja između Rojtlingena i Tibingena, prvenstveno zbog pogodnog geografskog položaja, prenosi B92.

Inače, Customcells je jedna od vodećih kompanija u oblasti razvoja i serijske proizvodnje specijalnih litijum-jonskih baterijskih ćelija, a već ima i svoju proizvodnju u pomenutom Tibingenu.

Izvršni direktor ove kompanije Leopold Kenig je objasnio da su zahvaljujući dobroj saradnji sa gradom uspeli da pronađu oblast u susednom regionu Tibingena koja ispunjava zahteve projekta i istovremeno nudi prostornu blizinu njihovoj postojećoj serijskoj proizvodnji.

Zajedničkim ulaganjem, Porše i Kastmsels će u industrijskom parku preuzeti proizvodnu lokaciju površine 28.151 kvadratni metar, na kojoj planiraju izgradnju proizvodnog pogona čiji će početni godišnji obim obuhvatiti proizvodnju baterija za ukupno 1.000 vozila. Planirano je da proizvodnja počne 2024 godine.

Prema rečima glavnog operativnog direktora Selfors grupacije Markusa Grefa, blizina što većeg broja projektnih partnera za njihovu kompaniju predstavlja centralni preduslov za brz uspeh, budući da se već oslanjaju na poslovnu saradnju sa nekoliko partnerskih kompanija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор