BMW povlači „plug-in“ hibride zbog neispravnih baterija

Sredinom avgusta ove godine BMW je bio prinuđen da obustavi isporuku oko 4.500 automobila zbog loših spojeva na varovima koji su mogli da izazovu požar, a već sada zbog loših baterija povlači sa tržišta čak 27.600 vozila.

Naime, 27.600 „plug in“ hibrida nemački proizvođač povlači zbog neispravnih baterija, odnosno u pitanju je sam proces rada baterijskih ćelija, čija neispravnost može da dovede do požara ili još veće katastrofe kada su baterije napunjene do kraja.

Baterije za svoje automobile BMW trenutno nabavlja od dva dobavljača, kompanija CATL i Samsung SDI. Međutim nisu oba proizvođača problem, jer BMW i dalje raspolaže sa velikim kontigentom vozila čije su baterije ispravne, prenose nemački mediji.

Zbog problematičnih baterija samo će u Nemačkoj više od 1.800 vlasnika morati da odveze na popravku svoje „plug in“ hibride, dok će BMW morati da popravi i 3.500 takvih vozila koja još uvek nisu isporučena kupcima.

Što se tiče konkretnih modela automobila kod kojih su baterije sporne, u pitanju su: PHEV verzija serije 3, serije 3 Touring, X1, X2, X3, X5, serije 2 Active Tourer, serije 5, serije 5 Touring, serije 7 i Mini Conutrymana, a među opozvanim modelima je i i8.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор