Porsche napravio milioniti primerak Kajena

Nemačka automobilska kompanija Porsche proslavlja veliki jubilej pošto je proizvela milioniti primerak modela Kajen (Cayenne).

Obično je na spominjanje Poršea prva asocijacija model 911, međutim, u poslednje vreme nemački automobilski gigant sve veću pažnju pridaje SUV modelima, sa kojima je uz pomoć Volkswagena napravio tržišni bum.

Porsche je analizirao tržišni koncept SUV modela, a nakon dodatne interne analize i pozitivnih rezultata istraživanja, 2002. godine se prihvatio proizvodnje Cayenne. I tako, prva generacija ovog automobila je za vrlo kratko vreme postala najprodavaniji Porscheov model, prenosi B92.

U proteklih 18 godina Cayenne je doživeo veliki uspeh na tržištu. Njegova Coupe verzija, za koju u Porscheu tvrde da je drugačija u vožnji u odnosu na konvencionalni model, pojavila se 2019. godine i već je preuzela četvrtinu udela u ukupnim narudžbinama Cayennea.

Ovaj automobil je doživeo i Cayenne Cabriolet verziju, koja se, nažalost, nije izborila za serijsku proizvodnju. Milioniti proizvedeni primerak ovog modela je Cayenne GTS u karmin crvenoj boji, a njegov vlasnik će biti jedan kupac iz Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор