Poljoprivredni sajam sutra u Stopanji

U Stopanji kod Trstenika sutra se održava trinaesti po redu Poljoprivredni sajam, koji će ugostiti više od 150 izlagača iz zemlje i inostranstva, a kako se procenjuje, i oko 10.000 posetilaca.

Izložbenim prostorom stopanjskog Sajma obuhvaćeno je 3.500 kvadratnih metara površine, od čega 1.500 kvadrata zatvorenog i 2.000 kvadrata otvorenog i poluotvorenog prostora. Najveći broj izlagača i posetilaca tradicionalno su poljoprivrednici iz centralne Srbije, ali manifestaciju posećuju i gosti iz drugih delova zemlje i inostranstva.

Poljoprivredni sajam u Stopanji do sada je posetilo više od 70.000 ljudi, a tokom pređašnjih izložbi je promovisano više od 500 brendova koji su u direktnoj vezi sa sektorom poljoprivrede. Zbog toga ovaj sajam važi za jedan od najznačajnijih agrarnih događaja u Srbiji, prenosi Poljoprivrednik.

Na ovogodišnjem stopanjskom Sajmu predstaviće se lokalne, nacionalne i međunarodne institucije, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa novitetima iz oblasti semenarstva, rasadničarske proizvodnje, zaštitnih sredstava, poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite, hrane i opreme za životinje, mašina za preradu i pakovanje voća i povrća, otkupa robe, bankarskih ponuda i osiguranja.

U okviru manifestacije biće organizovan i niz tematskih predavanja o najaktuelnijim agrarnim temama o kojima će govoriti eminentni predavači, a namenjena su svima koji žele da nauče nešto novo i korisno. Organizatori Sajma poručuju da je cilj ovog događaja da čitav agrarni sektor dobije vetar u leđa i zauzme mesto koje mu zasluženo pripada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор