Počinje sa radom veb servis za elektronsku naplatu putarine

Danas počinje sa radom veb servis za elektronsku naplatu putarine, koji će biti dostupan isključivo fizičkim licima. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije, ali je u planu da se proširi i na zemlje regiona.

„U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja“, najavljuju iz JP „Putevi Srbije“, a prenosi agencija RINA.

Nova usluga će omogućiti korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica regionalnog projekta povezivanja elektronske naplate putarine, a podrazumevaće automatsku naplatu putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice nakon korišćenja određene deonice auto-puta.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu, potrebno je da posedujete TAG uređaj, već postojeći ili tek kupljeni, kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro), navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Svi korisnici zainteresovani za novu uslugu mogu sa veb sajta ovog javnog preduzeća preuzeti detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine. Uputstvo se nalazi na linku: https://www.putevi-srbije.rs/images/putarine/web-portal-korisnicko-uputstvo.pdf.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор