Na srpskim putevima tokom leta rekordnih 19,5 mil. vozila

U toku letnjneg perioda, od juna do avgusta ove godine, na auto-putevima u Srbiji je registrovano čak 19,5 miliona vozila, što predstavlja povećanje za 33,8 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine, dok u odnosu na 2019. godinu to povećanje iznosi 12,1 posto.

U saopštenju JP „Putevi Srbije“ se navodi da je povećan broj vozila doneo i veći prihod od naplate putarine, koji je dostigao 10,3 milijarde dinara, ili za 39,54 posto više nego prethodne godine, a za 22,63 posto više nego u istom periodu 2019.

Zahvaljujući dobroj organizaciji rada, povećan promet vozila nije uslovio zadržavanja ni na jednoj od 65 naplatnih stanica, a na pojedinim naplatnim stanicama zabeležen je rekordan broj vozila, navode u ovom preduzeću.

Kako preciziraju, kroz najveću naplatnu stanicu Beograd za tri dana vikenda, od 30. jula do 1. avgusta, prošlo 215.186 vozila, što je najveći broj vozila registrovan na toj stanici od njenog otvaranja, a slični rekordi su zabeleženi i na stanicama Stara Pazova, Preljina i Obrenovac.

Iz JP „Putevi Srbije“ poručuju da je brzom prolasku kroz naplatne stanice doprineo konstantni trend porasta korišćenja uređaja za elektronsku naplatu putarine, koje u ovom trenutku koristi više od pola miliona ljudi. Stoga, iz tog preduzeća pozivaju građane da koriste ove uređaje i tako uštede sebi vreme koje bi mogli provesti u čekanju na naplatnoj rampi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор