Frankfurtski aerodrom uslužio rekordnih 70 miliona putnika

Najveći aerodrom u Nemačkoj, koji se nalazi u gradu Frankfurtu, oborio je rekord u prošloj godini, usluživši više od 70 miliona putnika.

Kako se navodi na internet sajtu kompanije Fraport, koja radi pri frankfurtskom aerodromu, broj putnika koji su koristili usluge ove vazdušne luke, porastao je u prošloj godini za 1,5 procenata u odnosu na 2018. godinu.

Frankfurtski aerodrom je u prošloj godini postigao novi rekord sa 70,5 miliona registrovanih putnika, međutim, broj putnika je u decembru prošle godine bio manji za 1,2 posto u odnosu na isti mesec 2018. godine, prenosi Anadolija.

U poređenju sa rezultatima drugih velikih aerodroma, aerodrom u Antaliji je u prošloj godini uslužio 35,5 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 10 posto, a rast broja putnika zabeležili su i ruski aerodrom Pulkovo u St. Peterburgu i kineski u Sjanjanu.

Prema informacijama Nemačkog udruženja aerodroma (ADV), očekuje se da će se broj aviona koji koriste aerodrom u Frankfurtu smanjiti u ovoj godini za 2,9 procenata, a broj putnika za 0,7 posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор