Počinje III faza programa „Migracije za razvoj“

Potisivanjem trećeg po redu Sporazuma o realizaciji projekta tehničke saradnje između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje i programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“, nastavlja se partnerstvo dve zemlje na planu upravljanja migracijama u našoj zemlji.

Za realizaciju III faze programa „Migracije za razvoj“, čiji je cilj unapređenje perspektiva povratnika i lokalnog stanovništva u pogledu ekonomske i socijalne inkluzije, nemačka vlada je izdvojila značajna sredstva. Ona će biti iskorištena za realizaciju konkretnih mera unapređenja socijalnog statusa povratnika i lokalnog stanovništva, njihovog položaja na tržištu rada i zapošljavanja kroz pojedinačne podsticajne mere.

Program u Srbiji sprovodi nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), a njime je, pored konkretnih mera usmerenih na stanovništvo, obuhvaćena i podrška u vidu tehničke ekspertize, obuka stručnjaka iz relevantnih domaćih institucija sa kojima se ostvari saradnja, finansijske podrške za inovativne pristupe u razvoju lokalnog tržišta rada.

Nemački informativni centar za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK), u kom učestvuje i program „Migracije i dijaspora“, ostaće centralna komponenta programa i prva tačka za informisanje i upućivanje korisnika na najadekvatnije, skrojene po meri, individualne mere podrške, poručuju iz Nemačke razvojne saradnje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор