Uključivanje dijaspore u društveni razvoj Srbije!

nemacka i srpska zastava

Globalni program “Migracije i dijaspora”, koji sprovode Društvo za organizaciju, planiranje i obuku, Međunarodni centar za razvoj politike migracija i Konsultantska grupa za politiku i upravljanje, realizovao je obuku “Uključivanje dijaspore u društveni razvoj Srbije”.

Cilj ove obuke je jačanje kapaciteta partnerskih državnih institucija u čijem je fokusu angažovanje dijaspore i njen doprinos različitim segmentima razvoja srpskog društva. U pitanju je jedna u nizu obuka, koja je bila usmerena na poboljšanje razumevanja i proširivanje znanja o dijaspori, kao i stavljanje u funkciju njenog potencijala kroz akademsku i praktičnu primenu.

Program u Srbiji, u okviru Nemačke razvojne saradnje, realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i u bliskoj saradnji sa drugim nacionalnim institucijama, prenose Večernje novosti.

Globalni program “Migracije i dijaspora” se sprovodi u 22 zemlje širom sveta, između ostalih i u Srbiji, a finansira ga Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор