Počela eRegistracija višečlanih DOO

Agencija za privredne registre (APR) je uvela novu elektronsku uslugu za privrednike, koja se odnosi na mogućnost eRegistracije pri osnivanju višečlanog društva sa ograničenom odgovornošću (DOO).

Nakon što je prošle godine omogućena eRegistracija preduzetnika i jednočlanih društava, sada je usluga elektronskog osnivanja uvedena i za društva sa ograničenom odgovornošću koja imaju više osnivača, saospstavaju iz APR-a.

Celokupna procedura osnivanja sada se u potpunosti može završiti preko interneta, bez potrebe dolaska na šalter APR-a ili slanja dokumentacije poštom, i to preko portala eUsluge APR-a (www.apr.gov.rs) na kojem se nalazi aplikacija za popunjavanje elektronske prijave.

Iz APR-a poručuju da ovaj način podnošenja prijave štedi i novac, jer naknada za eRegistraciju iznosi 4.500 dinara, u odnosu na 5.900 dinara koliko košta registracija klasičnim putem, uz obaveznu objavu osnivačkog akta na internet strani Registra privrednih subjekata.

Da bi se elektronska registracija osnivanja višečlanog DOO-a pokrenula, prvo je potrebno kreirati korisnički nalog u Sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika, a zatim se pristupa aplikaciji za popunjavanje prijave i prilaganje elektronskih dokumenata.

Završni korak u postupku podnošenja prijave je elektronsko potpisivanje prijave i dokumenata, što je moguće uraditi tek nakon što se instalira nova APR-ova NexU aplikacija, objašnjavaju u APR-u.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор