Pet turističkih zanimljivosti Frankfurta

made-in-germany-rs-frankfurt-roemerberg

Ako vas put nanese u Frankfurt, jednu od većih metropola Nemačke, treba da znate koja mesta ne smete propustiti da posetite. O ovome vas iz prve ruke informiše TV prva.

Jedno od najzanimljivijih mesta svakako je kuća u kojoj je odrastao Johan Volfgang fon Gete. Danas je to muzej u kojem ništa nije menjano od kada je u njoj živeo veliki pisac. Zgrada je preživela drugi svetski rat, ipak ne bez posledica, međutim sve uništeno zamenjeno je identičnim kopijama.

Ulica kojom obavezno treba prošetati, takozvana „Fressgasse“, što u prevodu znači „Aleja za klopu“, nalazi se u samom centru Frankfurta i puna je restorana i kafića. U nekima od njih skupljaju se poslovni i ozbiljniji ljudi, dok se u drugima uživa uz malo glasniju muziku. Preko celog dana ova ulica obiluje prijatnom atmosferom, a preko noći sve postaje daleko užurbanije i življe.

Ukoliko u Frankfurt letite avionom, obavezno ćete posetiti aerodrom kao još jednu zanimljivost, koji je na trećem mestu najvećih aerodroma u Evropi. Ako ne putujete avionom, tamo možete otići na piće i u kupovinu. Tu su smeštene brojne prodavnice u kojima se može naći svaka vrsta robe, od odeće i obuće, preko kozmetike i zlatnog nakita, pa sve do tehnike i raznih suvenira.

Jedan od simbola ovoga grada svakako jesu muzeji, kojih ima zaista mnogo i koji su na svetskom nivou. Filmski muzej nudi poučne zanimljivosti, ali i svakodnevni repertoar u kojem mogu učestvovati i slučajni posetioci. U Frankfurtu postoje muzeji na apsolutno svaku temu, a provod u njima je bolji nego što se može očekivati.

Nešto po čemu je Frankfurt opšte poznat jeste „Skyline“, spoj solitera. Pogled sa mosta ove građevine omogućiće vam uživanje u panorami i priuštiti vam nezaboravan doživljaj. Kafići su smišeljeno pravljeni na poslednjim spratovima zgrada kako bi pružili fenomenalan pogled na „Skyline“.
Ovo je samo pet turističkih zanimljivosti od mnogobrojnih koje se nalaze iza svakog ćoška u Frankfurtu. Već posle obilaska samo ovih pet atrakcija, vaš fotoalbum će biti pun sjajnih slika za sva vremena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор