Opština Ćuprija investitorima nudi halu

made-in-germany-rs-opstina-cuprija-grb

Halu i upravnu zgradu nekadašnje štamparije „Mladost“ u stečaju, kupila je Opština Ćuprija za 27 miliona dinara, da bi ih ponudila budućim investitorima.

Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, pojasnio je da je upravna zgrada, površine 850 kvadratnih metara kupljena za 8,5 miliona dinara, a magacinska hala od 2.500 kvadrata za 18,5 miliona, što je 30 posto od procenjene tržišne vrednosti ovih nepokretnosti, prenosi agencija „Beta“.

– Ovo je bila peta licitacija i nismo želeli da i ovoga puta propadne, već da imamo halu koju ćemo ponuditi budućem investitoru. Time smo povećali imovinu Opštine Ćuprija, a svaki investitor koji dođe u naš grad traži već gotovu halu gde će smestiti proizvodne pogone do izgradnje svoje fabrike – rekao je Erić ističući da se u blizini ove hale nalazi industrijska zona, što će olakšati privlačenje stranih investitora i zapošljavanje ljudi u skladu sa ciljem lokalne samouprave.

Nekadašnja štamparija Mladost osnovana je 1952. godine, a 2005. je prodata preduzeću „Živković“ iz Jagodine. Novi vlasnik je štampariju 2007. prodao jagodinskoj firmi „Beta trajd“, ali je Agencija za privatizaciju 2009. godine raskinula kupoprodajni ugovor.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор