Od sutra prijavljivanje za turističke vaučere

Na šalterima JP Pošta Srbije od ponedeljka, 15. januara, počinje prijavljivanje građana za turističke vaučere sa kojima se ostvaruje pravo na subvencionisani odmor u zemlji.

Na početku godine, građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara, koji se mogu iskoristiti u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na spisku učesnika u ovoj, sada već tradicionalnoj kampanji čiji je cilj podrška domaćem turizmu.

Oni koji žele što pre da ovu proceduru obave, treba da znaju da će u četiri pošte to moći da urade već u noći između nedelje i ponedeljka.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma i omladine, pravo na vaučere imaju nezaposleni, zaposleni čija mesečna zarada ne prelazi 80.000 dinara, penzioneri, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Iz Pošte Srbije najavljuju da će u njenim filijalama u Takovskoj ulici u Beogradu, na graničnom prelazu Horgoš i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, koje rade 24 sata dnevno, prijave za vaučere moći da se podnesu već od ponoći u noći između nedelje i ponedeljka, dok će u svim ostalim poštama to moći da se uradi zavisno od radnog vremena poslovnica, koje se može vidrti na sajtu Pošte.

U Pošti kažu da će sam postupak prijavljivanja biti efikasniji ukoliko građani predhodno preuzmu obrazac prijave sa sajta Pošte Srbije ili sajta Ministarstva turizma i omladine, odštampaju ga i popune, i zatim ga sa pratećom dokumentacijom predaju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор