U Srbiji počinje prijava za turističke vaučere

Na šalterima JP „Pošta Srbije“ u celoj zemlji od sutra počinje prijavljivanje građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u domaćim turističkim i ugostiteljskim objektima i centrima, javljaju agencije.

Građanima Srbije ove godine će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara, koje mogu iskoristiti u ugostiteljskim objektima koji su se prijavili za učešće u programu subvencionisanja troškova odmora. Turistički vaučeri se mogu koristiti za aranžman od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Inače, vaučer od 5.000 dinara predstavlja maksimalan iznos subvencije koju jedan korisnik u toku kalendarske godine može da iskoristi pri plaćanju usluga smeštaja i ishrane u domaćim ugostiteljskim objektima, bez obzira na to kolika je ukupna vrednost ugostiteljske usluge.

Pravo da podnesu zahtev za preuzimanje vaučera imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju.

U programu subvencionisanja troškova odmora građana trenutno je više od 3.000 ugostiteljskih objekata koji su u ovoj godini prijavili svoje smeštajne kapacitete. S tim u vezi, Ministarstvo turizma je saopštilo da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se uključe u program do kraja trajanja akcije, odnosno do 20. novembar ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор