Sutra počinje podela nove ture vaučera

Od utorka, 20. juna, počinje treća po redu ovogodišnja podela turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u pojedinačnoj vrednosti od po 5.000 dinara. Za još dodatnih 100.000 vaučera, vlada je odobrila novih 500 miliona dinara, prenose srpski mediji.

Svi zainteresovani građani Srbije koji ispunjavaju propisane uslove moći će da se na šalterima Pošte prijave za vaučere, a zatim i da ih iskoriste kod nekog od 4.300 ugostitelja, koliko ih se trenutno nalazi na listi.

Pravo na subvencionisani odmor ima osam kategorija građana: penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti i radno angažovani čija mesečna primanja ne prelaze 70.000 dinara, a vaučere će moći da dobiju i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Svi oni koji su u dve prethodne ture već ostvarili pravo na vaučere, više neće moći da se prijave za nove. Inače, u drugoj ovogodišnjoj podeli u maju, za samo jedan dan je razgrabljeno svih 100.000 vaučera, dok je u prvom, januarskom krugu, podela trajala samo dan više.

Inače, turistički vaučeri se mogu koristiti za usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, a krajnji rok za korišćenja vaučera u ovoj godini je 20. novembar.

Kako je ranije istakao državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, podela vaučera je izuzetno delotvorna i jedna od najboljih mera za razvoj domaćeg turizma. On je podsetio da je ovaj projekat spasio domaću privredu od propasti tokom kovid krize, znatno povećala broj domaćih turista nakon kovid mera i produžila turističku sezonu u našij zemlji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор