Od prvog jula se ukida se roming u našem regionu

U našem regionu se od prvog jula ukida roming u okviru poslednje faze primene sporazuma o snižavanju cena rominga, odnosno o snižavanju tarifa u romingu na području regiona Zapadnog Balkana.

– Ova odluka će se odnositi na teritoriju Srbije, Crne Gore, Albanije, BiH i Severne Makedonije, a to znači da ćemo od 1. jula imati status poput onoga koji države članice EU imaju za svoje građane. To znači da ćete minute poruke i data saobraćaj svog nacionalnog operatora moći koristiti i u mrežama drugih operatora po istim cenama – objašnjava za Prvu TV pomoćnik ministra za turizam, trgovinu i telekomunikacije Milan Dobrijević.

On je naveo da će se sve tretirati kao nacionalni saobraćaj i da korisnici neće morati ništa da aktiviraju kako bi to zaživelo.

– Grčka ne ulazi u teritoriju Zapadnog Balkana, ona je u EU i nije moguće na isti način regulisati to pitanje. Međutim, radimo na podsticanju operatora za zaključivanje međusobnih sporazuma, kako bi se došlo do nižih cena rominga i konačno do istog sistema. Imamo pozitivne indikacije da će cene u njihovom delu ići jako nadole, pa već od 1. jula očekujemo značajno niže cene – poručio je Dobrijević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор