Nemački EWVS i A2000 otvaraju nove fabrike u Svilajncu

Iz Svilajnca je stigla vest da dve nemačke kompanije, Elektric Works Vossloh Schwabe (EWVS) i A2000, planiraju otvaranje svojih novih fabrika u okviru slobodne poslovne zone u tom gradu.

Kompanija EWVS, koja u Svilajncu ima fabriku od 2010. godine i sa oko 500 zaposlenih prestavlja stub privrede te opštine, namerava da svoju kompletnu proizvodnju energetski efikasnih električnih komponenti i rasvetnih tela preseli iz Evrope u ovaj grad. U tu svrhu, od gradske uprave je kupila još hektar zemljišta na kom će graditi nove proizvodne pogone.

Nakon potpisivanja ugovora o prodaji zemljšta sa direktorom EWVS Dirkom Bantelom, predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović je izjavio da EWVS nije samo prvi, nego i najveći partner i po veličini i po broju zaposlenih, kao i da su zajednički uradili mnogo prjekata, pre svega u uvođenju sistema dualnog obrazovanja, prenose Večernje novosti.

– Deset godina imamo odličnu saradnju sa Opštinom Svilajnac i primećujemo koliko je napredovala. Poslovno okruženje se promenilo, što dokazuju i druge strane kompanije koje su odlučile da investiraju u ovaj grad – rekao je Bantel i dodao da je zadovoljan radom u Slobodnoj zoni Svilajnac i celokupnom logističkom podrškom.

Direktorka Slobodne zone Svilajnac Tijana Jovanović i vlasnik kompanije A 2000 Tomas Miler juče su potpisali zapisnik o početku rada fabrike tog nemačkog investitora, u kojoj će se proizvoditi savremene elektronske komponente i specifični električni uređaji za različite potrebe korisnika. Nova kompanija značiće i nova radna mesta, a učenici Srednje škole Svilajnac na smeru elektrotehničar elektronike, odmah po završetku školovanja imaće i prvu šansu da se zaposle u toj kompaniji.

– Odabrali smo Svilajnac za investiranje među 60 mogućih gradova u Srbiji. Ispunili su naše stroge kriterijume i u julu počinjemo da zapošljavamo radnike. Važno nam je što Svilajnac školuje kadrove za potrebe privrede, a prezadovoljni smo uređenošću, infrastrukturnom opremljenošću, posvećenošću opštinskog rukovodstva i mogućnošću poslovanja u režimu Slobodne zone – poručio je Miler.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор