Od Henkela i Novaka respiratori i monitori za Opštu bonicu u Kruševcu

Nemačka kompanija Henkel Srbija i Fondacija Novak Đoković zajednički su uručili pet respiratora i pet kliničkih monitora, kao donaciju Opštoj bolnici u Kruševcu, kao donaciju i podršku u borbi protiv korona virusa.

Prema rečima v.d. direktora bolnice, Vesne Stević-Gajić, oprema će biti od velikog značaja za sve pacijente kojima je neophodna u lečenju, kako u trenutnoj krizi, izazvanoj virusnom pandemijom, tako i ubuduće, prenosi eKapija.

– Saradnja sa Fondacijom Novak Đoković započela je tokom vanrednog stanja. U ovim danima najvažniji su solidarnost i odgovornost. Donacija monitora i respiratora znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i veliku podršku zdravstvenim radnicima, što je pored adekvatnog zbrinjavanja bolesnika, naš najviši cilj. Zahvalni smo Fondaciji Novak Đoković i Henkel Srbija, što su razumeli potrebe naše ustanove i doprineli unapređenju kvaliteta zaštite bolesnika – rekla je Stević-Gajićeva.

Direktor fabrike Henkel u Kruševcu, Dušan Antonijević, zahvalio se za nabavku pet respiratora Fondaciji Novak Đoković, sa kojom, kako je rekao, dele iste vrednosti, u smislu odgovornosti i brige o zajednici u kojoj posluju i pružanja pomoći svim njenim članovima kada je to najpotrebnije.

– Donacijom pet najkvalitetnijih respiratora Opštoj bolnici u Kruševcu želeli smo da pomognemo ovoj zdravstvenoj ustanovi u lečenju pacijenata, ali i da medicinskim radnicima, našim herojima, pružimo podršku u borbi protiv korona virusa. Verujemo da će ova oprema doprineti u lečenju pacijenata i nakon završetka epidemije – poručio je Antonijević.

Emina Potrić iz Fondacije Novak Đoković je istakla da tim Fondacije Novak Đoković oseća dužnost da, koliko može, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer su solidarnost i odgovornost u ovim danima najvažniji.

Inače, kompanija Henkel Srbija je već donirala svoje proizvode u vrednosti većoj od 385.000 eura Crvenom krstu u Kruševcu i Beogradu, kao i Domu zdravlja u Inđiji. Fondacija Novak Đoković takođe je već donirala milion eura za nabavku neophodne medicinske opreme za srpske bolnice i zdravstvene ustanove, ali i kako bi se olakšali napori lekara i zdravstvenih radnika u borbi protiv pandemije, kaže se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор