Novosađanima od Grada 12.000 dinara za kupovinu bicikla

I ove godine Grad Novi Sad će svojim žiteljima davati po 12.000 dinara subvencije za kupovinu bicikla kao ekološki prihvatljivog transportnog sredstva, naveli su iz Gradske uprave za zaštitu živote sredine, a prenosi Kurir.

„Ukupna sredstva iznose 20.000.000 dinara, a Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u narednom periodu raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu aktivnost. Na konkurs se mogu prijaviti sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja u skladu sa svojim osnivačkim aktom ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma. Udruženje koje bude odabrano je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv“, saopštavaju iz Grada.

Kako dalje pojašnjavaju, pojedinačan iznos sredstava koja će se dodeljivati za podršku nabavke bicikla iznosi 12.000 dinara, a ukoliko je cena bicikla manja od ovog iznosa, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla. Kao i prethodnih godina, pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, a samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti ova sredstva.

U Upravi podsećaju da je kroz ovu akciju u protekle dve godine podržana kupovina ukupno 3.406 bicikla, što govori o izuzetnoj zainteresovanosti Novosađana za ovu akciju. Kako navode, u 2023. godini je od ukupno 9.400 prijavljenih građana njih 1.466 ostvarilo pravo na subvencionisanu kupovinu bicikla.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор