U Milšpedu robu sortira 100 autonomnih robota

U okviru svojih skladišnih kapaciteta, Milšped grupacija nastavlja sa primenom veštačke inteligencije kroz uvođenje novog sistema naprednih robota za efikasniju organizaciju, isporuku i skladištenje robe, generišući tako prvu i sveoubuhvatnu logističku platformu za veleprodaju i maloprodaju, a posebno za e-commerce poslovanje.

U kompaniji kažu da nakon implementacije robotizovanog sistema za skladištenje i komisioniranje robe početkom prošle godine, Milšped sada nastavlja sa robotizacijom uvođenjem sistema za inteligentno sortiranje robe, koji čini preko 100 autonomnih robota. Kapacitet isporuke 45.000 komada robe na dnevnom nivou, omogućava ne samo inteligentno upravljanje zalihama, već i inteligentnu pripremu robe za krajnju realizaciju prodaje.

Nova fleksibilna i inteligentna rešenja uvedena su u okviru regionalnog distributivnog centra, gde se primenjuju za sveobuhvatno snabdevanje tržišta preko svih distributivnih kanala, uz uslugu carinskog posredovanja i carinjenja robe, gradeći tako integrisanu logističku platformu prilagođenu za e-commerce za koji je zadužena kompanija M-One, članica grupacije. To praktično znači da proizvodi za koje klijenti koriste robotizovanu tehnologiju, odnosno integrisanu uslugu koju ova logistička platforma nudi, mogu biti dostavljeni kupcima istog dana.

– U kompaniji verujemo da je robotizacija skladišta ključno rešenje za savremene izazove u logističkoj industriji. Naša strategija brzog i efikasnog snabdevanja kroz sve distributivne kanale ne samo da nas čini liderom na tržištu, već obezbeđuje i zadovoljstvo naših klijenata koji su nam uvek na prvom mestu – izjavio član UO i Izvršni direktor skladišnih operacija Milšped Group Milan Matić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор