Novi Upravni odbor i predsednik AHK Srbije

U naredne dve godine Nemačko-srpsku privrednu komoru (AHK Srbija) vodiće novoizabrani saziv Upravnog odbora, na čijem će čelu će biti Udo Ajhlinger, direktor kompanije Siemens Srbija.

Za potpredsednike komore izabrani su Dijana Peškir (Stihl), i Milan Grujić (ZF Srbija), dok će UO činiti Ronald Zeliger (Hemofarm), Ivan Smiljković (ProCreditBank Srbija), Bojan Predojević (Profine), Kristijan Braunig (Confida Consulting) i Dragan Simović (M&M Militzer & Munch), navodi se u saopštenju AHK Srbija.

– Kao najveća bilateralna asocijacija privrednika u Srbiji, Nemačko-srpska privredna komora će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, pružaće podršku ekonomskim reformama kao i podršku naporima vlade u sprovođenju reformi. S druge strane, Komora će biti fokusirana na efikasno zastupanje interesa kompanija članica ispred vladinih i nevladinih institucija, kao i u javnoj sferi. Bićemo stabilan partner privredi Srbije, kao i do sada, u cilju kvalitetnog doprinosa poboljšanja poslovne klime u zemlji – naglasio je Ajhlinger.

Osvrnuvši se na rezultate rada i aktivnosti u prethodnom periodu, direkor AHK Srbije Martin Knap je istakao da je osnivanje zajedničke privredne komore 2016. godine bio jasan signal nemačkoj poslovnoj zajednici da je Srbija pouzdan poslovni partner.

– Kroz privrednu komoru svakodnevno doprinosimo poboljšanju kontakta sa nemačkom privredom i predstavljamo „pokretnu reklamu“ za srpsku privredu i za nemačke investitore – naglasio je Knap.

AHK Srbija pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. Nemačko-srpska privredna komora je najveća bilateralna privredna komoru u Srbiji i predstavlja idealnu platformu za kontakte između nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор