Lufthanza otkazuje neke linije do Beograda, Zagreba i Ljubljane

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa obustaviće tokom zime tri linije ka Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, usled male potražnje za letovima, izazvane pandemijom korona virusa, a očekuje se da će te rute biti obnovljene početkom letnje sezone, 28. marta sledeće godine.

Pre ekonomske krize izazvane globalnom pandemijom, Lufthanza je obavljala tri leta dnevno između Minhena i Beograda, dva između Frankfurta i Zagreba i jedan između Minhena i Ljubljane. Ovi letovi u narednom periodu neće biti obnovljeni, a ruta od Minhena do Beograda će biti otkazana krajem oktobra, prenosi Ex-Yu-Aviation.

U nemačkoj avio-kompaniji kažu da ih je trenutni visoki nivo neizvesnosti u globalnom avio-saobraćaju primorao na kratkoročna prilagođavanja u duglednoj budućnosti. Sa druge strane, nakon otkazivanja Lufthanzinih letova, hrvatski avio-prevoznik Kroejša erlajns je povećao broj svojih letova ka Frankfurtu na 22 nedeljno. Međutim, letova iz Ljubljane i Beograda do Minhena definitivno neće biti do sledećeg leta.

Lufthansa će nastaviti da održava ostatak svojih linija ka gradovima u našem regionu, mada sa manjim intenzitotom, tako da će se sa letovima od Minhena do Sarajeva nastaviti od 25. oktobra, a nastaviće se i sa letovima od Frankfurta do Beograda i Ljubljane, kao i od Minhena do Zagreba.

Između Minhena i Beograda Luftnahza je tokom prošle godine prevezla ukupno 206.270 putnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор