Lufthanza ponovo leti za Beograd

Nakon višemesečne pauze, nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthanza obnovio je od juče letove na liniji između Minhena i Beograda, a iz kompanije najavljuju i povratak linije za Frankfurt, javlja portal Avijatika.

Posle tri meseca pauze, Lufthanza je ponovo uspostavila redovan avio-saobraćaj ka Beogradu, a prvi avion CRJ900 na liniji iz Minhena, sa oznakom LH1734, sleteo je juče na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“. Lufthanza na ovoj liniji namerava da saobraća prema redukovanom redu letenja, tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom, a u kompaniji kažu da će se broj letova postepeno povećavati tokom jula i avgusta.

Iz Lufthanse poručuju da je linija Frankfurt – Beograd ponovo aktivirana, kao i da će avioni na ovoj trasi početi da lete od 8. jula tri puta nedeljno, uz planirano povećanje broja letova na deset nedeljno tokom avgusta. Prema ranije objavljnom redu letenja i planu obnove letova, Lufthanza je ovu liniju izbacila iz prodaje, ali je prošle nedelje ova odluka promenjena.

Takođe, austrijska avio-kompanija Ostrijan, koja je u sastavu Lufthanza grupacije, javlja da će od danas, 24. juna, obnoviti letove od Beča do Beograda. Kako preciziraju, na ovoj liniji Ostrijan će leteti tri puta nedeljno – sredom, petkom i nedeljom, sa tendencijom povećanja broja letova u narednom periodu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор