„Mobi“ otvorio fabriku nameštaja u Knjaževcu

Domaća kompanija „Mobi“ otvorila je u halama nekadašnje knjaževačke fabrike „Tina“ svoj novi proizvodni pogon dečijeg i kancelarijskog nameštaja koji, izvozi u Austriju i Nemačku, prenosi RTS.

Domaći investitor je krajem prošle godine kupio fabriku iz stečaja, u obnovu proizvodnih pogona u prvom investicionom ciklusu do sada je uložio polovinu od planiranih 1,2 miliona eura i zaposlio 53 radnika. Prvi komadi nameštaja napravljeni u novim fabričkim pogonima biće isporučen kupcima u Evropi već do kraja sledećeg meseca.

– Do sada smo zaposlili 53 radnika, a u planu je da u prvom mesecu otvorimo ukupno sto radnih mesta, tako da ćemo od ponedeljka nastaviti sa zapošljavanjem. U drugom investicionom ciklusu, što je u narednih od 3 do 5 godina, otvorićemo još 100 radnih mesta – objasnio je vlasnik kompanije Jovica Bojbaša i dodao da su u ovom trenutku svi proizvodi Mobija namenjeni za izvoz.

Kompanija Mobi posluje na 17 tržišta, u 12 zemalja Evropske unije i 5 drugih evropskih država. Pored toga, Mobi je prisutan i na globalnom tržištu i svoj nameštaj izvozi čak i u Kinu. U planu kompanije je dalje širenje, pre svega na indijsko tržište, ali i na zemlje Afrike, srednje i južne Amerike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор