Novi smerovi u školi u Staroj Pazovi za nemački MTU

U Tehničkoj školi u Staroj Pazovi potpisan je Memorandum o saradnji između nemačke kompanije MTU, Ministarstva prosvete i te opštine, koji će doprineti daljem razvoju obrazovnih profila u okviru sistema dualnog obrazovanja.

– Ovo je važan korak za nas kao kompaniju koja pomaže i investira u razvoj regiona. Jedva čekamo da dobijemo naše buduće zaposlene iz Tehničke škole u čijem razvoju sada učestvujemo – rekao je generalni direktor kompanije „MTU Maintenance Srbija“ Rajner Beker, a prenosi agencija Tanjug.

Pomoćnica ministra prosvete zadužena za dualno obrazovanje, Gabrijela Grujić, podsetila da je pred dve godine sa nemačkom kompanijom započeta saradnja, kada je formiran trening centar u beogradskoj Vazduhoplovnoj akademiji gde se školuju aviomehatroničari i aviomehaničari za fabriku MTU u našoj zemlji.

– Ovaj sporazum pokazuje u kom smeru ide umrežavanje škola, Vazduhoplovne akademije i Tehničke škole, uz podršku lokalne samouprave. U Tehničkoj školi u Staroj Pazovi će se obrazovati operateri mašinske obrade i zavarivači. Trenutno je u izradi projekat za rekonstrukciju radionice u školi u Staroj Pazovi, koju će MTU do kraja godine opremiti sa najsavremenijom opremom kako bi naši učenici koji su u dualnom delu obrazovanja imali priliku da kroz rad uče na najsavremenijoj opremi – rekla je Grujićeva.

Prema rečima zamenice predsednika Opštine Stara Pazova, Marine Savić, MTU je bitna investicija i društveno odgovorna kompanija koja, pored mesta za investiranje, Staru Pazovu vidi i kao potencijal za dalje usavršavanje đaka.

– Sa početkom proizvodnje u fabrici MTU, koja se očekuje krajem 2022. godine, novu dimenziju će dobiti ne samo Stara Pazova, nego i region i cela Srbija, pre svega jer će biti zapošljavanja radnika na tehnologiji koja do sada ovde nije bila zastupljena – rekla je ona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор