Novi servisi PKS za firme i preduzetnike

Prva od dve nove E platforme PKS pruža malim i srednjim preduzećima sve informacije o upravljanju projektima (www.euprojekti.pks.rs), dok druga uči buduće preduzetnike i početnike u biznisu kako da započnu i vode posao (http://omladinskopreduzetnistvo.pks.rs/).

Na onlajn platformi Privredne komore Srbije o upravljanju projektima mogu se naći uputstva o idejnom rešenju i prijavi projekta, pronalaženju izvora finansiranja, načinu konkurisanja, vođenju samog projekta i podnošenju završnog izveštaja.

Korisnicima su na raspolaganju razni tutorijali i vebinari stručnjaka u ovoj oblasti, počev od vodiča za upravljanje projektima, preko informacija o dostupnim fondovima i baze konsultanata sertifikovanih po metodologiji PKS, do upitnika za vrednovanje kompanija, prenosi agencija „Tanjug“.

Nova usluga deo je projekta “Razvoj inovativnih usluga za podizanje kapaciteta malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u korišćenju sredstava EU” koji PKS realizuje uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije (RAS).

Evropska unija godišnje izdvaja više desetina miliona eura za finansiranje projekata u privatnom sektoru, ali je u Srbiji procenat iskorišćenja tih sredstava manji od 30 posto. Nova platforma PKS trebalo bi da pomogne srpskim firmama da unaprede svoje kapacitete i efikasnije koriste EU fondove, kao i druge oblike razvojne pomoći namenjene jačanju konkurentnosti i izvoza.

Platforma Omladinsko preduzetništvo rezultat je projekta za edukaciju mladih koji žele da započnu sopstveni biznis, pod nazivom “Karavan omladinskog preduzetništva”, nagrađenog od strane Evropske komisije za doprinos razvoju preduzetništva u Srbiji u 2017. godini. Sa ovim projektom Srbija će se predstaviti i u Estoniji na godišnjem skupu podrške preduzetništvu “European enterprise promotion awards”, od 22. do 24. novembra.

Ova sadržajna platforma namenjena budućim preduzetnicima i početnicima u privatnom poslu, razmatra sve ključne oblasti bitne za upravljanje sopstvenim preduzećem, a koje se odnose na administriranje i knjigovodstvo, upravljanje finansijama, marketing i prodaju, a korisnike upućuje i na sve aktuelne konkurse za finansiranje početnika u poslovanju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор