Nova lista najvećih poreskih dužnika u Srbiji

made-in-germany-rs-pare

Pet najvećih poreskih dužnika u Srbiji i dalje su isti kao i u prva tri meseca ove godine, samo im je dug za porez još veći.

„Zastava oružje“ napravila je još oko 100 miliona dinara duga koji sada ukupno iznosi 7,81 milijardu. Na drugom mestu je valjevski „Krušik“ sa 2,62 milijarde duga. Sledeća je kompanija „Monus“ sa 2,5 milijardi duga, čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi podneo zahtev za reprogram. Na četvrtom mestu je „PPT Namenska“ iz Trstenika sa dugom od 2,17 milijardi, dok je „Borba“ na petom mestu sa dugom od 1,88 milijardi, odnosno sa 20 milliona većim dugom u odnosu na prvi kvatral, prenosi agencija Tanjug.

Novinsko izdavačko preduzeće „Novosti“ duguje 322 miliona dinara, a Preduzeće za informisanje i marketing „Pink“, vlasnika Željka Mitrovića, dužno je 124,04 miliona dinara, s tim što je podnet zahtev za reprogram, a deo duga je vraćen. Radio – televizija Srbije za porez duguje 289 miliona dinara, međutim postoji sudsko odlaganje izvršenja rešenja.

Na listi dužnika Poreske uprave nalazi se i „Mera invest Beograd“ sa dugom od 911 miliona dinara. Ova je firma u vlasništvu „Mera invest fonda“ sa sedištem na Kipru, a spekuliše se da je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Koncern „Farmakom“ u vlasništvu Miroslava Bogićevića, duguje 686,62 miliona dinara, što je skoro četiri puta manje nego u istom periodu 2014. godine, kada je Bogićevićev dug iznosio 2,08 milijardi dinara.

Firme Dragana Đurića duguju 538,96 miliona dinara. Kompanija „Zekstra“ u kojoj je pokrenut unapred pripremljeni program restrukturiranja (UPPR) duguje 347,54 miliona, dok je Veterinarski zavod dužan 191,41 miliona.

„Verano motors“ Radomira Živanića duguje 97,2 miliona dinara, a fudbalski klub „Crvena zvezda“ duguje 409 miliona dinara, s tim da je podnet zahtev za reprogram. I Fudbalski klub „Partizan“ takođe duguje za porez nešto više od 285 miliona dinara. FK „Smederevo“ duguje 287,58 miliona, FK „Borac“ iz Čakčka 102 miliona, a FK „Obilić“ iz Beograda nešto više od 92 miliona dinara.

Na spisku navjećih poreskih dužnika u Srbiji, zaključno sa 30. junom ove godine, našlo se 428 aktivnih preduzeća, što je za šet preduzeća više nego na kraju prethodnog kvartala.

Na posebnoj listi firmi koje duguju, a koje su u postupku privatizacije, nalazi se 183 kompanije, od kojih najviše duguje „Zastava automobili Kragujevac“, oko 6 milijardi dinara. Zatim sledi rudnik „Resavica“ sa oko 4 milijarde poreskog duga, a za njim je kompanija „Mostogradnja“ sa 3,4 milijarde dinara duga. „Jagodinska pivara“ duguje 3,2 milijarde, a „FAP“ iz Priboja 2,9 milijardi. „Pančevačka staklara“ koja se u poslednje vreme provlači po medijima zbog duga za struju, za porez duguje 809,86 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор