Nova fabrika nemačkog Kepfera u Smederevu

Nemački proizvođač zupčanika za automobilsku industriju, kompanija „Koepfer“, otvorila je novi fabrički pogon u Smederevu, veličine 2.600 kvadratnih metara, inače prvi od 4 planirana pogona, u kojima će biti zaposleno 250 ljudi.

Kepfer posluje u Smederevu već četiri godine, proizvodnju je počeo u iznajmljenom prostoru, a sada posluje u svojoj novoj zgradi. Samo u prvoj fazi projekta, nemački investitor je uložio 10 miliona eura, prenosi RTS.

Prema rečima jednog od zaposlenih, Perice Živanovića, u kompaniji su otvorene sve mogućnosti za napredovanje. Kako naglašava, uči se dosta, jer poslodavac dosta značaja pridaje daljoj edukaciji. Njegov kolega Lazar Milošević kaže da je prezadovoljan jer imaju nove mašine, nove merne uređaje i sve što je potrebno za proizvodnju i rad.

Na otvaranju fabrike, direktor Tomas Kepfer je pohvalio brzinu kojom je zgrada izgrađena i izrazio očekivanje da će naredna faza proširenja biti završena za dve godine.

– Naš cilj je da u narednom periodu ovu zgradu napunimo opremom za još više kvalifikovanih radnika – rekao je kepfer.

Inače, kompanija je donirala CNC mašinu srednjoj Tehničkoj školi u Smederevu i na taj način se priključila dualnom obrazovanju. Tim povodom, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konard se zahvalila kompaniji na inicijativi koja će se, kako je rekla, jednog dana pretvoriti u saradnju u oblasti dualnog obrazovanja.

– Kompanija nije konkurisala za podsticaje Vlade Srbije. Njihova investicija je čist grinfild projekat. U narednim fazama fabrika će narasti do 10.400 kvadratnih metara proizvodnog prostora, uz ulaganja od preko 30 miliona eura. Nemački investitori su sigurni investitori – naglasila je ministarka privrede Anđelka Atanacković i podsetila da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 78.000 radnika.

Poslovna tradicija Kepfer Grupe duga je više od 160 godina, a u Evropi poseduje još dva proizvodna objekta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор