Nova donacija dm-a porodilištu „Narodni front“

Nemački trgovinski lanac dm drogerie markt uručio je porodilištu GAK „Narodni front“ donaciju u iznosu od 14.436.120 dinara, zahvaljujući kojoj će Odeljenje neonatologije dobiti ultrazvučni aparat sa tri sonde, uređaj za skrining sluha i „ICU monitor“ za zbrinjavanje beba na intenzivnoj nezi u prvim danima života.

Nabavkom savremene medicinske opreme dm je omogućio unapređenje neonatalne službe, odnosno kvalitetnije preglede i negu za novorođenčad, dok je lekarima i medicinskom osoblju znatno olakšao rad. Kako je prilikom preuzimanja donacije izjavio Željko Miković, direktor GAK „Narodni front“, dm se ovom donacijom svrstao u red najvećih donatora te klinike i društveno najodgovornijih i najangažovanijih kompanija u Srbiji.

– Prošle godine na Odeljenju neonatologije zbrinuto je i lečeno ukupno 8.264 novorođenčadi, od čega je 1.009 (12%) nedonoščadi. Istovremeno je pružena intenzivna ili specijalna nega za oko 2.300 novorođenčadi, a zbog potrebe dalje reanimacije, nege i lečenja neonatoloških bolesti, neophodno je da imamo najsavremeniju medicinsku opremu, a tu je potrebu prepoznao dm. Ultrazvučni aparat predstavlja svetski standard u neinvazivnoj dijagnostici i skriningu novorođenčadi, a koristićemo ga i za ranu dijagnostiku urođenih srčanih mana i anomalija abdominalnih organa. Uređaj će omogućiti monitoring dece na terapijskoj hipotermiji i time znatno uticati na prognozu, ishod i dalje terapijske strategije – objasnio je Miković.

Iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi poručuju da je ova donacija samo nastavak osluškivanja potreba zajednice i pružanja podrške najvažnijim društvenim grupama u našem okruženju, zbog čega su, kako ističu, veoma ponosni, prenosi eKapija.

– Neonatologija je važan segment zdravstvenog sistema i ova pomoć zapravo je ulaganje u sve buduće generacije koje će doći na svet u ovom porodilištu u kome se zbrinjavaju pacijenti iz cele Srbije. Ovom donacijom smo želeli da damo podršku svim mamama, novorođenim bebama i zdravstvenim radnicima u ovoj ustanovi, jer su oni stubovi našeg društva. Raduje nas što ćemo na taj način unaprediti njihovu svakodnevicu i boravak u ovoj ustanovi, i verujemo da nas čeka još mnogo takvih poduhvata u našem okruženju – rekla je Svetlana Jovanović Mitić, PR menadžerka u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija.

Drogerijski lanac dm do sada je raznim zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirao višemilionske sume u vidu novčanih sredstava ili neophodne robe, a posebnu podršku redovno pruža i socijalno ugroženim i osetljivim kategorijama stanovništva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор