Nemci misle da sankcije više štete Nemačkoj nego Rusiji

Kako su pokazali rezultati istraživanja javnog mnjenja, gotovo polovina anketiranih nemačkih građana smatra da antiruske sankcije više štete Nemačkoj nego Rusiji, prenosi agencija Tas.

Anketu je sprovela agencija INSA za list Bild am Zontag na 1.003 ispitanika, a pokazala je da 47 posto građana smatra da su sankcije nanele više štete Nemačkoj nego Rusiji, svega 12 posto ima suprotno mišljenje, dok 36 posto njih veruje da su sankcije bolne za obe države.

Rezultati su pokazali i da 74 procenata ispitanika očekuje da će Nemačku uskoro pogoditi ekonomska kriza i porast nezaposlenosti, 83 posto njih očekuje porast cena, a 63 posto strahuje od akutne nestašice gasa.

I bivši poslanik u nemačkom Bundestagu i u Evropskom parlamentu Fabio de Masi smatra da sankcije čine više štete zemljama koje su ih uvele nego Rusiji. U intervjuu za Berliner Cajtung on je istakao da se “Nemačka trese” i da će se možda uskoro smrznuti.

– Nije jasno koliko dugo će Rusija nastaviti sa isporukama gasa i da li će skladišta gasa imati dovoljne količine da domaćinstva i privreda prežive zimsku sezonu – rekao je de Masi i upozorio da se posledice nestašice energenata već osećaju u Nemačkoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор